KONYA / KARAPINAR - Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi

KİGAL’in ikinci Erasmus+ projesi de AB Bakanlığından hibe almaya hak kazandı

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Effective Use of Technology in Teaching” (Öğretimde Teknolojinin Etkin Kullanımı) adlı proje Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nca değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı. Böylece KİGAL aynı yılda iki farklı Erasmus+ projesinden de hibe alarak il genelinde büyük bir başarıya imza atmış oldu.

İngilizce öğretmeni Mehmet TOKGÖZ tarafından hazırlanan proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nca yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyetleri kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı fonundan uzmanlarca değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 55.986 Euro olan proje kapsamında okulda görevli öğretmenler 2016 yılı sonuna kadar dört farklı ülkede düzenlenecek 7 günlük eğitime katılacak ayrıca iki farklı ülkedeki okullarda bir haftalık işbaşı gözlem faaliyetinde bulunacaklar.

Proje koordinatörü Mehmet TOKGÖZ yaşadığımız devrin artık teknolojiyi her alanda ve en verimli şekilde kullanma devri olduğunu, özellikle eğitim, teknolojinin en çok kullanılması gereken alanlardan birisi olduğunu çünkü eğitimde teknoloji kullanımı anlamayı kolaylaştırdığını, pek çok konuyu somutlaştırdığını ifade etti. Proje boyunca öğretmenlerin teknolojiyi etkin kullanımı yeterliliklerini geliştirirken, ülkemizde daha yeni duyulmaya başlayan STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında eğitim)  ve Flipped Classroom (Ters Düz Sınıf) gibi yeni öğretim modellerini de tanıma ve uygulama şansı bulacaklarını ilave etti.

Uygulanacak olan proje ile Türkiye ile Avrupa Birliği eğitim sistemleri arasında karşılaştırma yapabilme imkânının yanı sıra, katılımcılarımızın yurt dışından öğretmenlerle sosyal ve mesleki ilişkiler kurmalarını sağlamak, öğretmenler arasında Avrupa vatandaşlığının tanınırlığını da arttırmak istediklerini belirten Mehmet TOKGÖZ, kültürler arası farkındalığı arttırarak, dil öğrenimi ve dil çeşitliliğini okul personeli arasında teşvik etmek açısından projenin diğer kurumlara da örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Yayın: 15.06.2016 - Güncelleme: 21.12.2023 16:57 - Görüntülenme: 1549

Etiketler :